Kaffekværn



Kværningen af kaffen er af afgørende betydning når man skal brygge espresso.

De billigste kaffekværne har et dobbelt blad som kører rundt og hakker kaffebønnerne i stykker i forskellige størrelser.

Dette er imidlertid ikke godt nok til en espressokaffe.

Kaffen skal kværnes helt ensartet og fint, således at vandet under tryk presses lige meget ud gennem hele puck´en (de malede kaffebønner i filteret som presses sammen til en lille ”kage”).

Den ønskede enartethed kan opnås med en elektrisk (eller evt. manuel) kaffekværn med vandrette, roterende skær (grater, på eng. ”burr”) i stedet for blade. Kaffebønnerne går gennem skærene og kommer ud i en ensartet størrelse, som afgøres af skærenes indbyrdes afstand.

De elektriske kaffekværne med vandrette skær er meget mere præcise og som følge deraf også en del dyrere. Men det er det hele værd når man sidder med sin første lækre kop espressokaffe med masser af mørk crema og vidunderlig aroma.
 

Man siger som tommelfingerregel at 1/3 af budgettet til udstyret skal bruges på en god kaffekværn. Og de koster ofte et par tusind og opefter hvis man køber dem fra ny. Men så har man også sikret sig en god, stabil forsyning af enartet kvalitet.

 
© CMSjet hjemmeside