Brygning på en mokkakande



En mokkakande (percolator) er ofte lavet af aluminium, og kan bruges til at fremstille en drik der ligner espresso lidt i smag og konsistens. Princippet i kanden er at vandet i bunden varmes op og udvider sig og siver op gennem et lag af fint malet kaffe, hvorefter det fortætter i toppen og opsamles i et kammer øverst. Dette er samme princip som i en dampdrevet espressomaskine.

Det er ikke samme smag som i en espresso, men noget derhen ad. Det kan klart anbefales at starte med en mokkakande hvis man vil teste om man er til de mere stærke kaffedrikke i længden. Så kan man altid vente med at investere i det store espressoudstyr.

En mokkakande er også god at have i baghånden når man skal på ferie eller hvis ens espressomaskine skal repareres. På campingferien gør en friskbrygget kop mokka med varmet mælk fra gasblusset altid lykke!

Kaffen fra en mokkakande kan bruges til mange kaffedrinks, men har ikke helt så mange smags- og aroma stoffer i sig som rigtig espresso, da den ikke er fremstillet under så stort tryk.

 
© CMSjet hjemmeside